U bent hier

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout : 1000e diefstalpreventieadvies

Geel | Laakdal regio
22.05.2019 - 10.42u
Door: Mark Jaspers

De preventiedienst van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft het duizendste diefstalpreventief advies verstrekt. Sinds de start van de vrijwilligerswerking in november 2014 werden 1027 aanvragen ingediend. In de eerste vier maanden van 2019 zijn reeds 118 huisbezoeken afgelegd.

Zowel de aanvrager van het duizendste advies als de vier vrijwilligers werden gisterenavond tijdens de politieraad van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de bloemetjes gezet.

Gratis inbraakpreventieve adviezen

De vrijwillige diefstalpreventieadviseurs van de politiezone gaven in de eerste vier maanden van dit jaar reeds 118 diefstalpreventieve adviezen. Dit advies, gegeven bij een huisbezoek in de woning van de aanvrager, helpt om de woning beter te beveiligen tegen inbrekers.

Aanpassingen variëren van eenvoudige of goedkope zaken tot iets meer ingrijpende maatregelen, zonder van je woning een bunker te maken.

Certificaat Inbraak Veilig

Wanneer je een inbraakpreventie-advies hebt aangevraagd en nadien alle geadviseerde maatregelen goed hebt uitgevoerd, ontvang je het 'Certificaat Inbraak Veilig'.

Met dit certificaat kan de bewoner laten zien dat de woning een goede basisbeveiliging heeft zodat inbrekers meer tijd nodig zullen hebben om je huis binnen te dringen.

Hierdoor verhoogt de kans aanzienlijk dat zij hun inbraakpoging stoppen. De bewoner ontvangt een attest dat tien jaar geldig blijft, een sticker en een plaatje dat aan de gevel kan bevestigd worden. Dit zet misschien ook jouw buren aan om hetzelfde te doen en het zal inbrekers ontmoedigen. Op de website www.certificaatinbraakveilig.be kan je alle informatie terugvinden.

Een diefstalpreventieadvies aanvragen

Zo goed als alle huisbezoeken voor diefstalpreventief advies worden spontaan aangevraagd. Slechts in 8% van de gevallen wordt de preventiedienst gecontacteerd na een woninginbraak of poging tot inbraak.

Een gratis diefstalpreventiefadvies aanvragen kan je via de website, telefonisch op 014 56 47 33, via mail op inbraakpreventie@pzglm.be of via je wijkagent.

Inbraken met 34% gedaald

Het aantal inbraken in de politiezone daalde in de eerste vier maanden van dit jaar met 34% ten aanzien van diezelfde periode in 2018.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto