U bent hier

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout reikt elfde Certificaat Inbraak Veilig uit

Geel
13.06.2018 - 17.05u
Door: Mark Jaspers

Vandaag reikte de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout het elfde Certificaat Inbraak Veilig uit. Burgemeester Jos Engelen van Meerhout kreeg het certificaat in ontvangst van zijn collega-burgemeester Vera Celis, voorzitster van het politiecollege.

De burgemeester geeft hiermee het goede voorbeeld en hoopt dat de inwoners van Meerhout zijn voorbeeld volgen. Hij kreeg dit certificaat omdat zijn woning een goede basisbeveiliging heeft tegen inbraken zodat zijn woning drie minuten inbraakwerend is. Hierdoor verhoogt de kans dat inbrekers hun poging staken.

De politiezone gaat hiermee verder op de ingeslagen weg om inwoners te betrekken in de strijd tegen inbraken. Veiligheid is immers een gedeelde zorg!

Certificaat Inbraak Veilig

De politiezone hield in 2017 het 'Certificaat Inbraak Veilig' boven de doopvont. Vandaag reikten we het elfde certificaat in de politiezone uit. Het certificaat wordt uitgereikt aan eigenaars van woningen met een goede basisbeveiliging tegen inbraak. Inbrekers zullen meer tijd nodig hebben om in dergelijke gebouwen in te breken. Hierdoor verhoogt de kans aanzienlijk dat zij hun poging zullen stoppen.

Hoe Certificaat Inbraak Veilig bekomen?

1. Eerst vraag je gratis inbraakpreventief advies aan. Dit kan je door het online formulier https://www.pzglm.be/nl/form/6?website=1 in te vullen of telefonisch op het nummer 014 56 47 33.

2. Een inbraakpreventieadviseur contacteert je dan om een afspraak vast te leggen. Na het bekijken van je woning, krijg je een schriftelijk verslag met zijn advies.

3. Nadat je de nodige aanpassingen hebt laten uitvoeren, kan je een hercontrole aanvragen op 014 56 47 33 of via inbraakpreventie@pzglm.be.

4. Indien alles goed is uitgevoerd, ontvang je een attest en een pictogram dat je zichtbaar aan de voorgevel van je huis kan bevestigen. Zo kan de potentiële inbreker zien dat je woning goed beveiligd is, zeker drie minuten inbraakwerend is en gaat hij misschien afzien van zijn inbraakpoging.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto