Politie-inspecteurs van de politiezone Geel – Laakdal – Meerhout voerden begin deze week een huiszoeking uit in een woning in Geel. De agenten troffen er in de kelder een middelgrote cannabisplantage aan.

Naar aanleiding van verder onderzoek hierop werden er later in de week nog huiszoekingen uitgevoerd. Hierdoor werd een tweede middelgrote cannabisplantage in Lummen aangetroffen.

In totaal werden er vier personen gearresteerd. Het gaat om V.M., een vijftiger uit Geel, C.T., een twintiger uit Houthalen-Helchteren, M.A., een veertiger uit Lummen en T.A., een dertiger uit Houthalen-Helchteren. V.M., C.T. en M.A. werden alle drie aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze verschijnen binnenkort voor de raadkamer die over hun verdere aanhouding beslist. T.A. is terug vrijgelaten.

Horen, zien en melden

'Veiligheid is een gedeelde zorg', zegt Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. 'Zie of hoor je iets verdachts, meld dit dan direct aan de politie.

Mogelijke aanwijzingen voor een drugsplantage zijn verdachte gedragingen aan/in leegstaande panden (regelmatig korte aanwezigheid van voertuigen met vreemde nummerplaten, beweging in het pand op ongewone momenten,...), specifieke geur in de omgeving van pand,...

In de strijd tegen drugsplantages is informatie van burgers heel belangrijk. Dus twijfel niet en meld ons verdachte gedragingen. BEL 101 of 014 56 47 00.'