De voorbije dagen kreeg de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout meerdere meldingen binnen van personen die zich voordoen als medewerker van drinkwatermaatschappij Pidpa. Via een list trachten ze de woning te betreden en geld te ontvreemden. Met een smoes aan de deur

De politiezone waarschuwt voor oplichters die bij inwoners aanbellen en zich voordoen als medewerkers van Pidpa. Zij beweren dat er een lek in de waterleiding zou zijn en komen de kranen controleren.

Vervolgens begeven ze zich naar de keuken of badkamer en speuren het huis door op zoek naar geld of waardevolle voorwerpen. De oplichters zoeken hun slachtoffers voornamelijk bij alleenstaande ouderen.

Legitimatiebewijs van medewerkers

Pidpa benadrukt wanneer een medewerker zich bij je thuis aanbiedt je een aantal zaken kan controleren om na te gaan of hij werkelijk is wie hij zegt te zijn: kledij waarop duidelijk "Pidpa" staat vermeld en/of een voertuig met het logo van het waterbedrijf. Daarnaast moet elke medewerker in het bezit zijn van een officieel legitimatiebewijs.

Ben je niet zeker, bel dan het gratis klantennummer 0800-90.300 via menukeuze 1. Pidpa kan dan bevestigen of het wel degelijk contact heeft gezocht en of er voor jou een afspraak is geregistreerd.

Aarzel niet om bij de minste twijfel de politie te contacteren via het rechtstreekse nummer 014/56.47.00. of het noodnummer 101!