De dopjesactie van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden is gekend in heel België. Iedereen kan dopjes inzamelen: thuis, op school, op het werk, ... Ook de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout draagt haar steentje bij. Inspecteur Jan Vanuytven inspireerde talloze collega's van onze politiezone en van de Brandweer zone Kempen om mee te doen.

Niet alleen de personeelsleden, maar ook hun kennissen en familieleden verzamelden massaal dopjes. In totaal klokte de politiezone af op 140 kg dopjes, of ongeveer 56 000 dopjes in en dit over een periode van 11 maanden.

Dopjesactie

Iedereen kan dopjes inzamelen en naar een ophaalpunt in de buurt brengen. Vrijwilligers van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden halen de dopjes daar op en sorteren ze. De dopjes worden verkocht aan een recyclagebedrijf die ze tot fijne schilfers maalt en verwerkt tot nieuwe producten. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de opleiding van blindengeleidehonden en naar de algemene werking van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Wist je dat ...

er ongeveer 400 dopjes in één kilogram zitten?

er ongeveer 3 400 kilogram dopjes nodig zijn om een goedgekeurde en geschikte pup aan te schaffen?

er ongeveer 77 500 kilogram dopjes nodig zijn om een opgeleide en afgeleverde blindengeleidehond te financieren?

Daarom gaan we door met het inzamelen van dopjes! Jij toch ook!