Na Leuven en Hasselt heeft nu ook Geel een eigen studentenagent. Deze politie-inspecteur is hét aanspreekpunt voor de studenten in Geel. Niet alleen de hogeschoolstudenten van Thomas More, maar ook de laatstejaarsstudenten van het middelbaar onderwijs kunnen met hun problemen of specifieke vragen bij hem terecht.

Aanspreekpunt

De studentenagent zal in eerste instantie hét aanspreekpunt van de politie voor de studenten zijn. Thomas More in Geel telt momenteel ongeveer 4 500 studenten, waarvan er 800 op kot zitten. In een stad met bijna 39000  inwoners heeft dit een niet te onderschatten impact op het dagelijkse leven. Studenten hebben vaak andere bezorgdheden en bekommernissen. Dit maakt het leven in Geel boeiend en bruisend. Maar dit brengt tegelijkertijd ook een aantal ongemakken mee voor de inwoners. Inwoners en studenten harmonieus laten samenleven is alvast een prioriteit voor de nieuwe studentenagent.

Lage drempel

Het is de bedoeling dat de studentenagent zich goed inwerkt in de studentenwereld en een breed netwerk met de scholen, studentenverenigingen, … uitbouwt. Door dicht bij de studenten te staan, verlagen we de drempel om bij problemen naar de politie te stappen. Bovendien kunnen we op deze manier ook makkelijker preventief werken. Kortom de interactie tussen de studenten en de politie zal sterk verbeteren. En hierdoor kunnen we mogelijke problemen voorkomen of er tijdig op inspelen.

Sociale media

De studentenagent is niet alleen te contacteren via de traditionele kanalen zoals telefoon (0478 75 95 77) en mail (studentenagent@pzglm.be). Hij is ook aanwezig op Twitter (@studentenagent) en Facebook (www.facebook.com/studentenagentgeel).               

Frank Wagemans

De nieuwe studentenagent heet Frank Wagemans. Hij is 39 jaar oud en werkt al bij de politiezone sinds 2000. Hij heeft jarenlange ervaring bij het interventieteam en gooit zich nu voor de volle 100 procent op zijn nieuwe uitdaging als studentenagent.

Combinatie wijkagent

De studentenagent oefent deze job niet voltijds uit. Hij zal dit combineren met de job van wijkagent in de wijk Elsum. Hier volgt hij een collega op die recent op pensioen is gegaan.