De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zoekt enthousiaste verkeersvrijwilligers. Deze vrijwilligers zullen ingezet worden om schoolkinderen te voet of met de fiets te begeleiden op uitstap, toezicht te houden in schoolomgevingen, om te helpen bij het oversteken, mee fietscontroles uit te voeren, te helpen bij het oefenen van fietsproeven en afnemen van fietsexamens, om te helpen bij het labelen van fietsen, ...

Opleiding
Vooraleer je ingezet wordt als verkeersvrijwilliger, krijg je een opleiding over de belangrijkste bepalingen voor voetgangers en fietsers in de verkeerswetgeving. Deze opleiding omvat twee halve dagen. Ze gaat één keer door in juli (6 en 9 juli) en één keer in augustus (10 en 13 augustus). Je kan kiezen voor de namiddag (13.30 – 16.30 uur) of avond (18 – 21 uur). Daarna komen we minstens één keer per jaar samen om ervaringen uit te wisselen en je kennis op peil te houden.

Iets voor jou?
Ben jij ook bezorgd om de verkeersveiligheid van jouw en onze (klein)kinderen? Ben jij een geëngageerd persoon die iets wil doen voor de school van je (klein)kinderen of voor anderen? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kan je je overdag regelmatig vrijmaken? Heb je interesse in verkeer? Zie je een korte opleiding zitten? Dan ben jij de geschikte man/vrouw die wij zoeken!

Kandidaten
Je kan je kandidaat stellen door ten laatste op 12 juni 2015 je naam en voornaam, adres, telefoon en mailadres door te mailen op info@pzglm.be. Laat ook al meteen weten wanneer je de opleiding liefst volgt: juli of augustus en namiddag of avond. Je kan ons deze gegevens ook telefonisch (014 57 47 26) of per post (Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, beleids- en communicatieteam, Stelenseweg 92, 2440 Geel) bezorgen. Of spring binnen op het hoofdkantoor – Stelenseweg 92, Geel – of in één van onze wijkkantoren – Markt 29 in Laakdal of Gasthuisstraat 28 in Meerhout.

Kennismaking
We leren onze kandidaten graag even kennen. Daarom zullen we hen uitnodigen voor een gesprek op 23 of 24 juni 2015. Hiervoor contacteren we je nog.

Zeg het voort
Vind je dit initiatief waardevol? Zeg het verder aan je vrienden, familie, andere leden van je (wieler)vereniging, ... Alle reclame is welkom!

Meer info?
Kris Leysen, teamchef verkeer, politiezone Geel-Laakdal-Meerhout, 014 56 47 65, tv@pzglm.be