U bent hier

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zoekt vrijwilligers voor burenbemiddeling!

Geel
28.02.2019 - 17.11u
Door: Mark Jaspers

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werkt al een aantal jaren met vrijwilligers. Deze samenwerking verloopt zeer goed en vrijwilligers zijn ondertussen onmisbaar geworden voor de politiezone. In 2019 wordt het vrijwilligersteam van burenbemiddelaars verder uitgebreid.

Een burenbemiddelaar pakt conflicten tussen buren aan bij de wortel, brengt hen samen voor een gesprek en ziet erop toe dat iedereen de kans krijgt om zijn standpunten, emoties, verwachtingen,... te verwoorden. Hij neemt een neutrale positie in om de spaak gelopen communicatie terug op gang te brengen om zo een duurzame oplossing voor het conflict te vinden.

Iets voor jou?

Zie jij het zitten om burenconflicten op te lossen? Kan je goed luisteren en ben je sociaal, communicatief, integer en onpartijdig? Dan wil de politie graag met jou samenwerken! Zij voorzien een gratis meerdaagse opleiding en begeleiding tijdens je opdrachten. Je werkt altijd per twee en je ontvangt ook een onkostenvergoeding.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Beter een goede buur dan een verre vriend. Maar soms kan het gebeuren dat het niet botert tussen de buren en dat frustraties uitgroeien tot grote problemen.

Geluidsoverlast, rommel in de gemeenschappelijke hal, stank, huisdieren, hinderlijk parkeren, pesterijen, enz.. Je probeert het natuurlijk eerst op te lossen door erover te praten met de buren.

Maar als dat niet lukt en je komt er zelf niet uit, dan kan burenbemiddeling helpen. Burenbemiddelaars zijn goed opgeleide vrijwilligers die het verhaal van beide partijen horen en geen oordeel vellen.

Een bemiddelingsgesprek is gratis en wordt georganiseerd op een neutrale plek. Vaak leidt dit tot een oplossing waar beide buren tevreden mee zijn en worden de verstoorde relaties weer hersteld.

Meer info over burenbemiddeling en de bijhorende opleiding?

Voor meer info over burenbemiddeling en de bijbehorende opleiding kan je telefonisch of per mail terecht bij de preventiecoördinator Jos Delarbre (014/56.47.33 – jozef.delarbre@police.belgium.eu)

De opleiding burenbemiddeling gaat door op 18, 19, 25 en 26 maart 2019 in de politieschool PLOT in Genk of 16, 23, 30 maart, 27 april en 4 mei 2019 in de politieschool Campus Vesta in Ranst.

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto