U bent hier

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zoekt vrijwilligers voor burenbemiddeling!

Geel
28.02.2019 - 17.11u
Door: Mark Jaspers

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout werkt al een aantal jaren met vrijwilligers. Deze samenwerking verloopt zeer goed en vrijwilligers zijn ondertussen onmisbaar geworden voor de politiezone. In 2019 wordt het vrijwilligersteam van burenbemiddelaars verder uitgebreid.

Een burenbemiddelaar pakt conflicten tussen buren aan bij de wortel, brengt hen samen voor een gesprek en ziet erop toe dat iedereen de kans krijgt om zijn standpunten, emoties, verwachtingen,... te verwoorden. Hij neemt een neutrale positie in om de spaak gelopen communicatie terug op gang te brengen om zo een duurzame oplossing voor het conflict te vinden.

Iets voor jou?

Zie jij het zitten om burenconflicten op te lossen? Kan je goed luisteren en ben je sociaal, communicatief, integer en onpartijdig? Dan wil de politie graag met jou samenwerken! Zij voorzien een gratis meerdaagse opleiding en begeleiding tijdens je opdrachten. Je werkt altijd per twee en je ontvangt ook een onkostenvergoeding.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Beter een goede buur dan een verre vriend. Maar soms kan het gebeuren dat het niet botert tussen de buren en dat frustraties uitgroeien tot grote problemen.

Geluidsoverlast, rommel in de gemeenschappelijke hal, stank, huisdieren, hinderlijk parkeren, pesterijen, enz.. Je probeert het natuurlijk eerst op te lossen door erover te praten met de buren.

Maar als dat niet lukt en je komt er zelf niet uit, dan kan burenbemiddeling helpen. Burenbemiddelaars zijn goed opgeleide vrijwilligers die het verhaal van beide partijen horen en geen oordeel vellen.

Een bemiddelingsgesprek is gratis en wordt georganiseerd op een neutrale plek. Vaak leidt dit tot een oplossing waar beide buren tevreden mee zijn en worden de verstoorde relaties weer hersteld.

Meer info over burenbemiddeling en de bijhorende opleiding?

Voor meer info over burenbemiddeling en de bijbehorende opleiding kan je telefonisch of per mail terecht bij de preventiecoördinator Jos Delarbre (014/56.47.33 – jozef.delarbre@police.belgium.eu)

De opleiding burenbemiddeling gaat door op 18, 19, 25 en 26 maart 2019 in de politieschool PLOT in Genk of 16, 23, 30 maart, 27 april en 4 mei 2019 in de politieschool Campus Vesta in Ranst.

imageMeer nieuws

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 01.07.2020 - 09.05u

Voka : 'Stem op jouw favoriet | Wie wint de Prijs Ondernemen 2020 ?'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 01.07.2020 - 08.42u

'Gezond gevulde voedselpakketten'

'Gezond gevulde voedselpakketten'
Kasterlee 01.07.2020 - 08.36u

Graydon : 'Einde moratorium faillissementen, toename pas na de zomer verwacht'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 01.07.2020 - 07.30u

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury

Bobbejaanland heeft beste rollercoaster in Vlaanderen: de Fury
Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 30.06.2020 - 16.32u

Havenland trekt dagjesmensen de haven in

Havenland trekt dagjesmensen de haven in
Provincie Antwerpen 30.06.2020 - 16.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto