U bent hier

Politiezone Geel ondertekent protocol met bedrijven

Geel
03.10.2011 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Op maandag 3 oktober vond er een overleg plaats tussen de politiezone en de bedrijven die aangesloten zijn bij het Security Netwerk Industry (SNI).

Tijdens dit overleg werden er een aantal praktische zaken op punt gesteld en werd een overzicht gegeven van de laatste cijfergegevens over inbraken in bedrijven en openbare gebouwen, in auto’s en woningen. Tot slot werd ook het protocol ondertekend door de leden. Het SNI is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen bedrijven en de lokale politie om het algemene veiligheidsgevoel en de sociale controle te bevorderen en de preventiegedachte te verspreiden.
 
Protocol SNI
Het protocol beschrijft wat een SNI juist is en wat haar doel(groep) is. Ook de administratieve formaliteiten die volbracht moeten worden om aan te sluiten, de manier waarop het geheel geëvalueerd wordt en de ondersteuning en kosten zijn opgenomen. Uiteraard staat ook de manier waarop gecommuniceerd wordt, uitvoerig beschreven in het protocol. Het SNI telt momenteel 15 leden.
 
Wat is een Security Netwerk Industry (SNI)?
Een Service Netwerk Industrie (SNI) is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen bedrijven en de lokale politie in een bepaald gebied. Een SNI verhoogt het algemene veiligheidsgevoel, bevordert de sociale controle en verspreidt de preventiegedachte. De deelnemende bedrijven communiceren onderling en met de politie over criminele feiten die zich voordoen in bedrijfsomgevingen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het stuksnijden van dekzeilen, de diefstal van voertuigen, vandalisme, … De politie verspreidt via het SNI ook preventieve tips. Bedrijven kunnen zich steeds aansluiten bij het SNI. Meer info vind je op http://www.pzglm.be.
imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto