U bent hier

Politiezone Heist controleert: één op twee vrachtauto’s zijn in overtreding

Heist op den Berg
07.10.2019 - 15.30u
Door: Mark Jaspers

Afgelopen vrijdag en zaterdag hield de politiezone Heist controles. Hierbij werden 11 vrachtwagens grondig gecontroleerd, waarvan 6 er in overtreding waren.

4 vrachtwagens waren in overtreding met de ladingzekering. De boete hiervoor bedraagt 1000 euro per vrachtwagen. De politie stelde vast dat de vrachtauto's hun lading niet goed hadden gezekerd, zoals onder meer een partij bakstenen die niet goed was verpakt.

De bestuurders en hun werkgevers moesten ter plaatse de nodige maatregelen nemen of moesten een deel van hun lading overladen alvorens ze hun weg konden vervolgen. Eén vrachtauto, ingeschreven in Roemenië, staat nog altijd aan de kant.

1 vrachtauto was niet in orde met de tachograaf (1.320 euro) en 1 vrachtwagen - trekker en oplegger -met de Turkse nationaliteit.

Verder testte één vrachtwagenbestuurder positief op het gebruik van cannabis en amfetamines. Er werd cannabis aangetroffen in de vrachtwagen. De vrachtwagen werd geïmmobiliseerd voor 12 uur en het rijbewijs van de bestuurder werd voor 15 dagen ingetrokken.

Daarnaast moest een buitenlandse bestuurder van een camionette ter plaatse 343 euro betalen omdat hij te snel reed en geen gordel droeg.

4 andere personen werden betrapt op het niet dragen van de gordel wat hen elk een boete van 116 euro oplevert.

Een andere bestuurder, die nog niet lang zijn rijbewijs had, testte positief op drugs. Hij moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen en zal zich moeten verantwoorden aan de politierechter.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto