Gisteren controleerde PZ Neteland 82 personen in het stadspark en het Spaanshofpark in Herentals.

'In totaal namen 18 politiemedewerkers en 1 patrouillehond van politiezone Mechelen-Willebroek deel aan de actie 'criminaliteit en overlast'', zegt wnd. korpschef Dirk Van Peer.

'De eerste controle vond plaats in het stadspark Belgiëlaan tussen 12.20 uur en 13.15 uur. De politie controleerde toen 53 personen. Tijdens deze controle werden enkele personen onderworpen aan een gerechtelijke fouille.

PZ Neteland stelde een gas-pv op voor alcoholgebruik in het park. Daarnaast werd er ook een geseind persoon aangetroffen.

De tweede controle in het stadspark vond plaats tussen 14.50 uur tot 15.30 uur. 10 burgers werden daar gecontroleerd. Bij de controle betrapte de politie een man die een groot vouwmes met slot over de muur wegwierp. Deze persoon werd geïdentificeerd en geverbaliseerd.

Daarnaast herkende een politiemedewerker een verdachte van een vechtpartij van enkele weken geleden.

Tenslotte volgde er nog een controle tussen 15.44 uur en 16.30 uur in het Spaanshofpark. Daar werden 19 personen gecontroleerd.

Vier minderjarigen waren in het bezit van cannabis, met vier pv's als gevolg.

Daarnaast deed de politie ook nog toezicht aan het station, aan de parking van Action en in het Begijnhofpark. Hier werden geen vaststellingen gedaan.

De actie kwam er na klachten en meldingen van vechtpartijen de afgelopen weken. De acties en controles houden ook de komende weken nog aan.'  Foto NNieuws.