U bent hier

Politiezone Neteland : 'Nultolerantie op verkeersgedrag'

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar
12.04.2018 - 17.47u
Door: Herman Gezelle

Politie Neteland gaat volgende week extra streng optreden wanneer ze verkeersinbreuken of parkeer­overtredingen vaststellen.  Ook het betalend parkeren in het Herentalse stadscentrum krijgt extra aandacht.

Onder meer op de grote invalswegen binnen de 5 gemeenten van de politiezone vinden controles plaats op de gordeldracht, het gebruik van de telefoon achter het stuur tot de aanwezigheid van afdoende fietsverlichting.

Te veel bestuurders nemen het daar niet zo nauw mee. Dat bleek nog maar eens uit een gelijkaardige actie eind vorig jaar.

'In amper één week tijd tekende de politie toen 652 vastgestelde verkeers- en parkeerovertredingen op, een pak meer dan het resultaat tijdens de actieweek een jaar eerder.

De snelheidsovertredingen hebben daarin traditiegetrouw het hoogste aandeel, al betrapte de politie ook 133 bestuurders op een overtreding in het betalend parkeren in het Herentalse centrum. De politiezone houdt deze nultolerantie-actieweek 2 keer per jaar', klinkt het bij politie Neteland.

Foto's NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto