De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout vond acht enthousiaste veiligheidsvrijwilligers om de inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout meer en beter te informeren over de beveiliging van hun woning. Zij ronden momenteel hun opleiding bij de politie af. Daarna volgen nog een stage en een examen. Vanaf 15 oktober staan zij klaar om andere burgers te informeren over inbraakpreventie.

Preventie beste wapen

Preventie is het beste wapen tegen inbraken. Hoe moeilijker het een inbreker gemaakt wordt, hoe sneller hij afhaakt. Daarom wil de politiezone hierop extra inzetten. De wijkagenten kregen al een update over inbraakpreventie. Nu volgen er dus ook acht vrijwilligers een opleiding om in de toekomst diefstalpreventief advies te geven.

250 adviezen

De zone heeft als doel om jaarlijks ongeveer 250 gezinnen een gratis en uitgebreid inbraakadvies te geven. Hiervoor komen de vrijwilligers, op vraag van inwoners, op huisbezoek en bekijken ze de zwakke en inbraakgevoelige punten van de woning. Daarna adviseren ze je over hoe je je woning beter kan beveiligen tegen inbraak.

Advies aanvragen?

Wil je diefstalpreventief advies aanvragen? Dan kan je dit doen via het e-formulier op de www.pzglm.be (e-loket/aanvragen).

Je kan hiervoor ook je wijkagent aanspreken of telefonisch een aanvraag doen op 014 56 47 33 of 0495 48 86 72. Alle aanvragen worden beheerd door inspecteur Jos Delarbre. Hij coördineert ook de inzet van de vrijwilligers.