Zoals de vorige jaren zet de politiezone extra personeel in om de toestroom tijdens Groezrock vlot te laten verlopen. Ook dit jaar zetten we sociale media (Twitter en Facebook) in om te communiceren met festivalgangers en omwonenden. Groezrock gaat dit jaar door op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei. Op dit punkrockfestival worden 30 000 tot 40 000 bezoekers uit heel Europa verwacht. In het verleden is Groezrock altijd vlot verlopen. Hopelijk verloopt ook de 24ste editie zonder problemen.

Toezicht
De politie zet vanaf donderdagmiddag 30 april extra ploegen in om het verkeer van de toekomende massa vlot te laten verlopen. Aan het station in Geel en Diest houdt de spoorwegpolitie een extra oogje in het zeil. Om het festival vlot met het openbaar vervoer te bereiken, rijden er pendelbussen tussen de spoorwegstations van Geel en Diest en de festivallocatie.

Onthaalpunt
Tijdens de festivaldagen heeft de politie een onthaalpunt, gelegen tussen de camping en de festivalweide. Hier kunnen de festivalgangers aangifte doen van verlies of diefstal van portefeuille, GSM, .... of van andere misdrijven. Om gemakkelijk aanspreekbaar te zijn, zet de politie ook mensen in op de fiets, de moto, te paard of met de patrouillehond. De politie houdt vooral toezicht rond het festivalterrein. De security staat in voor de veiligheid op het terrein, maar kan rekenen op bijstand van de politie indien nodig.

Gauwdiefstallen
Vorige jaren werden heel wat festivalgangers het slachtoffer van diefstal van geld en GSM's uit hun tent op de camping of van gauwdiefstal tijdens de optredens op de festivalweide. De politie raadt dan ook aan smartphones, camera's, geld en andere waardevolle spullen niet onbeheerd achter te laten, maar gebruik te maken van de lockers die de organisatie ter beschikking stelt. Je dure smartphone of GSM thuis laten en voor het festival vervangen door een goedkoop toestel kan natuurlijk ook.

Twitter en Facebook
Sociale media is zeer interactief en al een hele tijd een belangrijk communicatiemiddel van de politiezone. Ook bij deze editie van Groezrock zet de politie Twitter en Facebook intensief in om vóór, tijdens en na het festival te communiceren met bezoekers en omwonenden over bereikbaarheid en veiligheid op en rond het festival.

In al de tweets gebruikt de politie – net zoals de organisatoren – de hashtag GR15 (#GR15). Er is een communicatiemedewerker van de politie aanwezig op het festivalterrein van s' middags tot middernacht. In deze periode zullen de meldingen via de sociale media dan ook opgevolgd worden. Facebook en Twitter dienen niet voor noodoproepen en dringende meldingen. Daarvoor moet je het noodnummer 112 of het algemene nummer van de politiezone bellen 014 56 47 00.