Vanmorgen was het wijkteam van Geel voor de allereerste keer met de Polymobiel aanwezig op de dinsdagmarkt. De Polymobiel is een mobiel kantoor dat uitgerust is om veelzijdig in te zetten voor allerlei politiewerk.  Uniek in de Kempen.

Politie komt naar je toe

De politie wil in de toekomst vaker naar de burgers toe gaan. Hiervoor heeft de politiezone recent een 'Polymobiel' aangeschaft. Dit is een mobiel kantoor dat uitgerust is om veelzijdig of polyvalent in te zetten voor allerlei politiewerk. De naam is een samenvoeging van de naam Poly, de mascotte van de politiezone, en een mobiel kantoor. Met de Polymobiel wil de politiezone de afstand tussen het kantoor en de inwoners letterlijk verkleinen.

Mogelijkheden

De Polymobiel kan ingezet worden bij fietslabelacties, als mobiel kantoor, als verhoorruimte, voor verkeersacties, bij evenementen, bij rampen, ... De Polymobiel bestaat uit een bureelruimte en een ruimte die kan gebruikt worden als vergader-, verhoor- en briefingruimte. Hij is 7.7meter lang en 2,3 meter breed. Het is niet de bedoeling om deze te verhuren aan andere zones.

Dinsdagmarkt Geel

Vanaf vandaag zal het wijkteam Geel één keer per maand met de Polymobiel aanwezig zijn op de dinsdagmarkt in Geel. De Polymobiel zal dan dienst doen als mobiel kantoor. Je kan hier je fiets laten labelen, een aangifte komen doen, info vragen, ... De Polymobiel zal er staan op 9 juni, 7 juli, 4 augustus, 8 september, 6 oktober, 3 november en 1 december 2015.