U bent hier

POM steunt projecten bedrijventerreinmanagement Voka Kempen : ook project Wolfstee en Klein Gent Herentals

Geel | Herentals | Kempen regio
07.11.2013 - 13.55u
Door: Herman Gezelle

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen heeft recent vier subsidiedossiers in het teken van bedrijventerreinmanagement goedgekeurd die ingediend werden door de Lokale Ondernemersnetwerken (LON’s) van Voka – Kamer van Koophandel Kempen.  ‘We zijn uiteraard zeer blij met deze goedkeuringen’, zegt Caroline Jansen (foto), directeur belangenbehartiging en diensten bij Voka Kempen. ‘Het is een erkenning door de POM van het belang van duurzaam bedrijventerreinmanagement en de structuren die Voka Kempen daarrond heeft opgezet.’

De ingediende en goedgekeurde projecten hebben allemaal betrekking op duurzame acties op bedrijventerreinen. 'Het gaat om projecten die Voka Kempen vanuit de verschillende LON’s in samenwerking met IOK uitwerkte.’, legt Jansen uit. ‘Om in aanmerking te komen voor subsidies moesten de voorgestelde acties concreet gericht zijn op meer duurzame bedrijfsprocessen, sociale duurzaamheid en/of een meer duurzame inrichting van het terrein. Onze projecten leggen vooral de nadruk op een betere mobiliteit binnen de betrokken bedrijventerreinen en hebben ook aandacht voor de biodiversiteit op de terreinen.’

Mede dankzij de subsidies van de POM zal Voka Kempen samen met IOK de volgende maanden en jaren werk maken van de volgende projecten:

Wolfstee en Klein Gent – Voka Kempen West

De doelstellingen van het project op de bedrijventerreinen Wolfstee en Klein Gent in Herentals zijn het verhogen van de biodiversiteit, imagoverbetering en bevordering van de uniformiteit van beide bedrijventerreinen, vermindering van zwerfvuil en pesticidengebruik, parkeermanagement en integratie van de bedrijventerreinen in de rest van de omgeving.

Project Bentel/Frac – Voka Kempen Midden

De bedrijventerreinen FRAC (Turnhout) en Bentel (Oud-Turnhout) hebben subsidies aangevraagd om een GPS-bestand op te maken dat navigeren op havennummer in deze industriezones moet mogelijk maken.

Project bewegwijzering industriezones Geel – Voka Kempen Zuid

VOKA Kempen Zuid krijgt subsidies voor de bewegwijzering van de bedrijventerreinen Lammerdries en Winkelomseheide in Geel. Het doel is om te komen tot een uniforme bewegwijzering in alle industriezones van alle gemeenten in Kempen Zuid.

Hoge Mauw Arendonk – Voka Kempen Oost

Met een slimme bewegwijzering en een grotere biodiversiteit van de industriezone Hoge Mauw in Arendonk wil VOKA Kempen Oost enerzijds de bereikbaarheid en verkeersveiligheid op de industriezone Hoge Mauw in Arendonk verbeteren en anderzijds het parkeerprobleem en imagoverlies omwille van zwerfvuil en gebrekkig onderhoud van de zone aanpakken.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto