Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pompoenmaand gaat van start met pompoenwandeling

Kasterlee

Kasterlee organiseert op zaterdag 1 oktober een begeleide Pompoenwandeling. Dit is het startsein voor tal van traditionele evenementen tijdens ‘Oktober Pompoenmaand’.

Tijdens de zes kilometer lange wandeling krijg je uit eerste hand tips van een gepassioneerde pompoenteler en loodst de gids je langs verschillende pompoentaferelen en –velden van de leden van het Kastels Pompoenengenootschap. Je komt alles te weten over de geschiedenis van de pompoenpapeters.

Onder het genot van een frisdrank of Kastels biertje volg je live het Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen in het ruiterslokaal.

De wandeling start om 14 uur, het einde is voorzien omstreeks 18 uur. Interesse? Schrijf je dan snel in via toerisme@kasterlee.be. Deelnemen kost 2 euro per persoon inclusief gids en drankje. Stevige wandelschoenen zijn nodig en eventueel aangepaste regenkledij voor tijdens de wandeling.

Burgemeester Ward Kennes: “Kasterlee is gekend voor zijn reuze pompoenen van wel meer dan 1.000 kg. Of dit aan de grond ligt in onze gemeente of aan de toewijding van de telers die met veel liefde de vruchten kweken, kom je misschien te weten tijdens deze wandeling.”

 

Kasterlee

Deel dit artikel