De manifestatie KomeNete kende zondag bijna een rampzalig einde. Tijdens een overtocht kantelde een ponton in de Nete om. 15 personen kwamen in het water terecht. 2 zaten er vast onder het ponton. De brandweer rukte met groot materiaal uit.



Ondertussen hadden de gidsen en enkele passagiers van het ponton iedereen uit de Nete gehaald.

Enkele passagiers kwamen er met de schrik en enkele flinke schrammen vanaf. Iedereen moest naar huis voor droge kleding.

De organisatoren en deelnemers aan KomeNete hadden tot dan een perfecte namiddag beleefd. De opkomst was groot, de weermaker was de organisatoren goed gezind. Er was dan ook heel wat belangstelling voor de wandeling met bijhorende overtocht met een ponton op de Nete.

Ponton maakt water, brandweer rukt uit
Bij de laatste groep ging het mis. Het ponton had een beetje water gemaakt maar dat was niet erg. Een deel van een groep van 25 mensen was veilig overgebracht. Toen ook de laatste deelnemers op het ponton stapten, maakte dat nog meer water.

Toen enkele dames zich verplaatsten omdat ze met hun voeten in het water dreigden te staan, verplaatsten die het gewicht van het ponton.

Vanaf dan ging het snel. De gidsen en enkele andere deelnemers probeerden nog een tegengewicht te vormen maar tevergeefs.

Het ponton kantelde om. Twee personen zaten vast en nog twee andere hingen vast aan het ponton. De situatie dreigde even uit de hand te lopen.

Even werd er één persoon vermist. Direct werd groot alarm geslagen. De brandweer werd verwittigd en die rukte uit met groot materiaal.  De duikersploeg was snel ter plaatse.

Een dame die even vermist was, bleek tijdens de wandeling onderweg te zijn teruggekeerd.

2 duikers doorzochten het ponton en konden de situatie veilig verklaren.

De slachtoffers werden in de tent van de organisatie opgevangen en konden de schade aan hun gsm's, horloges en spullen uit hun handtassen opgeven. Daarna konden ze van hun emoties bekomen.

De slachtoffers, deelnemers aan de CD&V-wandeling, konden daarna bijpraten op het mosselfeest van de partij.


Foto's ponton met dank aan Bea Thuys / N.