Innovatief project: pop-up coaches Charlotte en Rachel helpen Kastelse verenigingen en organisaties bij het schrijven van vrijwilligersvacatures. Vanaf 20 april tot en met 20 juni 2018 helpen pop-up coaches Charlotte en Rachel Kastelse verenigingen en organisaties bij het schrijven van vrijwilligersvacatures.

Ze hebben hiervoor een opleiding gevolgd bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw waar ze het proefproject 'teach the teacher' zijn opgestart.

Omdat vrijwilligerswerk veerkracht aan de samenleving geeft en sociale netwerken in stand houdt en creëert engageert het gemeentebestuur van Kasterlee zich om het vrijwilligerswerk bij de Kastelse verenigingen en organisaties actief te ondersteunen.

Op 5 december 2016 heeft het gemeentebestuur Kasterlee zich daarom aangesloten bij de vacaturebank voor vrijwilligers: www.kasterleevrijwilligt.be waarop verenigingen en organisaties hun vacatures kunnen plaatsen.

Een tweede stap in deze begeleiding is om gedurende twee maanden een coach voor het schrijven van vrijwilligersvacatures ter beschikking te stellen. "Voor veel vrijwilligers is het niet evident om een goede vacature te schrijven, daarom stellen we de verenigingen en organisaties graag een coach ter beschikking aan wie ze in een een-op-eengesprek concrete tips en hulp kunnen vragen," zegt burgemeester Ward Kennes.

Verenigingen en organisaties kunnen een afspraak maken via vrijwilliger@kasterlee.be of via het telefoonnummer 014 84 85 19. De verenigingen en organisaties kunnen elke werkdag terecht van 9 tot 12 en 13 tot 16 uur (uitgezonderd op dinsdagnamiddag) en om de twee weken op zaterdag van 9 tot 14 uur.