In Rotterdam is een popconcert in de Maassilo afgelast op last van de politie. Volgens de politie was er informatie binnengekomen over "een mogelijke terreurdreiging". Er stond een optreden gepland van Allah-Las, een popgroep uit Californië.

In het onderzoek naar de terreurdreiging is een bestelauto aangetroffen met daarin gasflessen. Hij reed op de Mijnsherenlaan in Rotterdam-Zuid en had een Spaans kenteken, zei burgemeester Aboutaleb op een persconferentie. De chauffeur, een Spanjaard, is aangehouden en meegenomen voor verhoor.

De afgelasting van het concert was in overleg met de concertorganisatie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, zei de politiewoordvoerder rond 21.00 uur.
Agenten met kogelwerende vesten hielden concertgangers tegen bij de zaal. Ook een anti-terreureenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI) was aanwezig.

Motoragenten
Even na 19u werd besloten het gebouw te ontruimen. Toen waren er nog niet veel bezoekers: het voorprogramma, de Turks-Nederlandse groep Altin Gün, zou om 20.30 uur beginnen.

Rond 20.45 uur verlieten de leden van Allah-Las het gebouw via de achteruitgang. Onder begeleiding van agenten op motoren werden ze in een busje weggereden.

De band speelt gitaarpop die geïnspireerd is door jaren-60-muziek van bijvoorbeeld The Beach Boys en The Byrds. (nn)