U bent hier

Populaire Nicole Boonen (CD&V) verlaat actieve politiek

Kempen regio | Provincie Antwerpen
30.08.2019 - 18.02u
Door: Herman Gezelle

Nicole Boonen (CD&V), de populairste politica van het Retiese kerkdorp Schoonbroek, neemt onverwacht ontslag uit de gemeenteraad van Retie en stopt met de actieve politiek.

'Om persoonlijke redenen, alles zo kort samenvatten lukt me niet', zegt ze zelf.  'Boontje' koosnaampje voor de vrienden, oogstte de afgelopen jaren succes in het politieke landschap in Retie, de provincie en ook in Neteland.

Nicole Boonen (53) brandde tot voor kort nog van ambitie. Bij de gemeenteraadsverkiezingen behaalde ze nog 837 voorkeurstemmen, de op één hoogste score van alle dames in Retie en de meeste stemmen van alle Schoonbroekenaren.

Als regionaal ondervoorzitter van CD&V-Kempen kreeg 'Boontje' later dit jaar zelfs een prominente plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement, maar ondanks een prima persoonlijk resultaat, raakte ze niet verkozen omdat haar partij zwaar op verlies afstevende.

'Nu heb ik meer tijd voor m'n directiejob in scholengroep KOGEKA, m'n gezin, meer vrije tijd en zal 'k beter kunnen slapen', reageert Boonen. (pp-nb).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto