Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Populaire Tuurke Hesp : 'Dat komt goed, alle vertrouwen in opvolger Kenny'

Tuur Hesp
Tuur 'Hesp' Goris (75) uit Herentals blijft een zeer graag geziene en geliefde entertainer-zanger, een ambiance-protagonist van de hoogste klasse, maar vooral ook een passioneel marktkramer.
 
Na 50 jaar ononderbroken inzet voor z'n klanten droeg Tuur samen met z'n schat Liliane Lievens vanmorgen op de Herentalse zondagmarkt de fakkel van z'n populair mobiel marktkraam over aan z'n opvolger ondernemer Kenny Sterckx (43) uit Grobbendonk. 
 
'Een historische dag in de regionale marktgeschiedenis'
 
Een hele rij klanten gaven Tuur & Liliane een bijzonder mooi en emotioneel 'geen afscheid, maar toto kijk'.  'Dat doet heel deugd', lacht Tuur. 'Ik ben er zeker van dat Kenny de zaak gedreven verder gaat soigneren.  De klant en onze ambachtelijke kwaliteit blijven centraal staan.
 
Ook tof is dat Kenny de klanten nu bij deze doorstart ook nog met een glaasje en hapje verwent. Het voortzetten van het marktkraam in onze speciale vleeswaren zoals ambachtelijke hesp, worsten, geperste kop, spek zoals buikspek en Kempens spek, en nooit geëvenaarde beulingen, is maar een van de vele activiteiten waarin Kenny Sterckx actief is.  Dus dat komt in orde.  We wensen hem véél succes!'
 
Kenny Sterckx : 'Het marktkraam van Tuur Hesp past perfect in ons verhaal van Billy Pork'

'Het marktkraam van Tuur Hesp past ook perfect in ons verhaal van Billy Pork, eigen varkensvlees zoals traag gegaard buikspek en pulled pork. Die serveren we nu als warm hapje naar aanleiding van onze start, maar het is de bedoeling dat we die op termijn als een nieuw product in de wagen willen presenteren.

Aan het aanbod van Tuur Hesp wijzigen we niets, dat heb ik ook aan Tuur beloofd. Het is alleen de bedoeling er op termijn mondjesmaat zaken aan toe te voegen. Voortaan doen we naast de markten in Herentals ook enkele in de Noorderkempen aan. We hopen op termijn toch zeker zes markten per week te doen.”

Markten locaties : vrijdag en zondag in Herentals, donderdag in Sint-Lenaerts en elke eerste dinsdag van de maand in Sint-Antonius Zoersel. Kampenhout gaan we starten binnen 2 weken.'

Marie-Jeanne V. uit Herentals (61) : 'Spijtig dat we den Tuur niet meer op de markt gaan zien,  maar dat is nu een keer zo.   Tuur had altijd een vriendelijk woordje klaar met keukentips die je in een kookboek niet vindt.  Z'n beulingen zijn een echte lekkernij die je nergens anders vindt.  Ambachtelijk, dat proef je.  Belangrijk is dat je ze bakt op de juiste manier.  En als Kenny z'n opvolger dezelfde kwaliteit levert, blijven we zeker naar de markt komen.

We wensen Tuur & Liliane een goede gezondheid toe, en nu maar verder volop genieten van het leven!'

Tuur Goris als artiest Arthie Miller en meester-entertainer
 
De Kempenaren en Netelanders dragen Tuur al meer dan een halve eeuw als artiest nog altijd in hun hart.  In de jaren 70 haalde Tuur succes als Arthie Miller, de lead-zanger van z'n orkest The Tellstars met o.a. de hit 'De Soldaat' en als b-kant 'Liliana', een ode aan z'n teergeliefde vrouw. (zie video's onder). Er was geen enkele feestzaal in de Kempen waar Tuur met z'n orkest niet gespeeld had. Kwam in 1986 daarbij nog z'n populaire meezinger 'De Rode Duivels gaan naar Spanje', die op alle radiostations o.a. BRT2, LOK en Studio Halo ontzettend veel airplay kreeg. 
Red. en beelden Guy Verellen.

www.tuurkehesp.be

URL
URL
Tuur Hesp Goris en Kenny Sterckx

Tuur Hesp Goris en Kenny Sterckx

Tuur en schat Liliane

Tuur en schat Liliane

Augustijnenlaan, Herentals, België

Tuur Hesp

Deel dit artikel