Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Positief advies 111 nieuwe kavels voor vakantiewoningen op EuroParcs Zilverstrand Mol

Het gemeentebestuur Mol geeft een positief advies voor het creëren van 111 nieuwe kavels op EuroParcs Zilverstrand. Deze indeling in afzonderlijke kavels gebeurt met het oog op een latere verkoop van de vakantiewoningen.

De verkavelingsaanvraag gaat gepaard met de aanleg van nieuwe wegen en voetpaden om die nieuwe kavels bereikbaar te maken. De 111 nieuwe kavels liggen aan de westelijke zijde van het vakantiepark, in de buurt waar de Kiezelweg aansluit op de Zuiderring.

Met deze 111 nieuwe koopkavels wil EuroParcs Zilverstrand een volgende stap zetten in de stapsgewijze transformatie en modernisering van het vakantiepark. Het is uiteindelijk de deputatie van de provincie Antwerpen die beslist over de verkavelingsvergunning.

De afgelopen jaren onderging EuroParcs Zilverstrand al grote veranderingen. Er kwamen nieuwe vakantiewoningen, wegen en voetpaden en de waterpartijen werden uitgebreid. Verder werd ook een nieuwe speeltuin voorzien én de infrastructuur opgefrist. De realisatie van nieuwe vakantiewoningen gebeurde vooral in het centrale deel van het vakantiepark.

Verdere stap

Met deze nieuwe vergunningsaanvraag gaat EuroParcs een stap verder. De focus ligt nu op het uiterste westelijke deel van het park, aansluitend op het vernieuwde centrale gedeelte. Op dit moment wordt een stuk van deze westelijke zone ingenomen door glamping, een ander deel wordt in de zomermaanden als tentencamping gebruikt. Alle oude en vervallen caravans die er vroeger stonden, werden een tijdje geleden al verwijderd. Bedoeling is dat de glampingtenten na de uitbreiding naar een ander deel van het park verhuizen.

111 nieuwe vakantiewoningen

Met de nieuwe ontwikkeling wil het vakantiepark de bestaande oude wegverharding – met de bijhorende verlichtingspalen – in dit deel van het park verwijderen. Ook het oude toiletgebouw ruimt plaats. De nieuwe verkaveling met 111 loten voor vakantiewoningen wil zich maximaal integreren in de bestaande groene omgeving. Elke toekomstige vakantiewoning krijgt zijn eigen parkeerplaats.

De dichtheid (13,3 vakantiewoningen per hectare) ligt veel lager dan vroeger, toen er nog caravans stonden. Binnen het verkavelingsplan wordt voldoende open ruimte voorzien voor de opvang van regenwater, bijkomende groeninrichting, speelmogelijkheden voor kinderen en ontmoetingsplekken voor de recreanten. Centraal komt er een groter groen speelterrein.

Deel dit artikel