'Dit jaar nam de gemeente Kasterlee deel aan de 1.001 bomenactie en het resultaat mag er zijn.

Er werden exact 1.001 bomen besteld. IOK coördineerde de aanvragen, de aankopen en de verdeling. Nu is het aan de bomenliefhebbers om hun boom de beste standplaats te geven.

'Dat er zo veel bomen werden besteld is goed nieuws. We hebben namelijk bomen nodig in de strijd tegen klimaatopwarming en voor het creëren van een betere leefomgeving. Bomen filteren de lucht, zorgen voor verkoeling en zijn ook belangrijk voor de biodiversiteit,' stelt Rob Guns, schepen van bosbeheer.

Burgemeester Ward Kennes gaat verder : 'Deze actie past in het Bomencharter dat we als gemeentebestuur hebben ondertekend. Hiermee hebben de ambitie geuit om tijdens deze legislatuur 24.600 nieuwe bomen aan te planten in Kasterlee.'

Zaterdag 20 november worden de bomen verdeeld aan het BRT-gebouw op de Lichtaartsebaan.

Buiten de boom, krijgt iedereen ook tips met betrekking tot transport, standplaats en planttechniek. Het is van belang dat de bomen op een goede locatie worden aangeplant.

Elke soort heeft zijn eigen wensen. Het is van belang om hierbij rekening te houden met de toekomstige grootte van de boom; zo kan bijvoorbeeld een lindeboom tot 15m breed worden. Op de website van de 1001 bomencampagne iok.be > 1.001 bomencampagne vindt iedereen meer informatie over de boomsoorten.