U bent hier

Premier De Croo: "Er zijn extra maatregelen nodig"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
15.10.2020 - 15.20u
Door: Herman Gezelle

Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) moet ons land extra maatregelen nemen om het stijgend aantal coronabesmettingen af te remmen. Dat heeft hij duidelijk gemaakt in de Kamer.

Vorige vrijdag zijn al strengere maatregelen in werking getreden. "We zullen daar de komende dagen het effect van zien", aldus de premier.

"We mogen een vertraging van de groei van het aantal besmettingen verwachten. Maar het zal om een vertraging gaan, het zal nog steeds een groei zijn."

"Daarom ben ik ervan overtuigd dat er extra maatregelen nodig zijn", stelt De Croo. "Het zullen noodzakelijke maatregelen zijn die we snel zullen nemen."

Morgen staat er een Overlegcomité gepland tussen de verschillende regeringen in ons land om striktere maatregelen te bespreken.

Ook minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) vindt dat er actie moet ondernomen worden. "De situatie is hier ernstiger dan in Nederland en Frankrijk", zei hij. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto