In de toonzalen van Volvo Van Houdt Kempen op de Lierseweg in Herentals werd het opleidingsproject van het Volvo Talenten Team voorgesteld.  Paardensport zit in de lift, zeker bij jonge ruiters die een carrière willen uitbouwen.   Premium Sporthorses speelt in op de behoeften rond opleiding voor jongeren.  Protagonist van het project Dominique Wouters uit Geel : 'Het talententeam is ontstaan uit een passie.  We merkten dat er zeer veel talenten zijn,  maar er bestaat een zeer magere opleiding.  Hierop hebben we met Premium Sporthorses ingespeeld.  Een goede opleiding vraagt goede trainers en die kosten geld.  We zijn dan op zoek gegaan naar partners die in dit project geloven en een van de partners is Volvo Van Houdt Kempen.  We hebben trouwens erg goede contacten in Singapore, Hong Kong, Zuid-Afrika en Japan.

We hebben onze ruiters geselecteerd uit de disciplines dressuur, springen en eventing in samenspraak met de coaches.  Eén van onze talenten is Dries Dekkers, die heeft afgelopen weekend tijdens het Belgisch kampioenschap Juniors een 7e plaats behaald. Er waren 3 ruiters uit het team die de finale gereden hebben. 

Onze coach van de springruiters is niemand minder dan Ryuchi Obata, een sympathieke Japanner die 3 Olympische Spelen gereden heeft.  Hij is in Westerlo blijven plakken.  Ryuchi  was trainer van heel wat grote toprijders door de jaren heen. 

Voor de dressuur hebben we de kaart getrokken van Frenk Jespers als coach (in het verleden verschillende keren A-team ruiter geweest voor het Nederlandse team. Een man met een topreputatie in de dressuur, hij coached ruiters in o.a. Rusland en Turkije.   We hebben met z'n allen voor het allerbeste gekozen, dus het Volvo Talenten Team is er klaar voor', aldus een enthousiaste Dominique Wouters, filiaalleider Volvo Van Houdt Kempen in Geel, en samen met algemeen directeur Edwin Van Houdt bezieler van het Volvo Talenten Team.