De Herentalse Badmintonclub organiseerde zondagnamiddag haar populaire 12e familiequiz. 26 teams van 6 kwissers gingen in zaal 't Hof voor de allerhoogste eer.

'Quizmaster Peter Van Grieken had een dijk van een quiz in elkaar gebokst', zegt HBC-voorzitter Tim Verbaeten. 'Spitse vragen over aardrijkskunde, politiek, wetenschappen, film, reclame, sport, muziek, foto's kwamen aan bod. Eddy Pandelaers hield de score netjes bij.

Dank aan alle medewerkers en sponsors: de verbeteraars, tappers, garçons, de mensen in de keuken met o.a. de soepbereiders, de kassiers, de jeugd die de papieren ronddroegen en afhaalden, ze werkten perfect samen als een goed geoliede machine.'

Na ronde 10 riep de jury team "Prettig gestoord", als winnaar uit.  Ze behaalden 88,17%. Ook in 2019 won dit 'gouden' team.

Foto's : Voorzitter Tim Verbaeten poseerde heel graag met het winnende team. Er was maar één ploeg die dit jaar geen 50% haalde. Alle andere ploegen waren dus met brio geslaagd.

Na de laatste quizvraag werd er ook nog een tombola gehouden met 12 waardevolle prijzen met als hoofdprijs, een prachtig uurwerk geschonken door juwelier Gijsemberg.

Dank zij deze quiz zorgt de Herentalse Badmintonclub ervoor dat het jaarlijkse lidgeld democratisch blijft.

Johan Temmerman / Nnieuws.