U bent hier

Preventieve drugacties in secundair Sint-Maria Geel : 7 leerlingen positief gereageerd op drugs

Geel | Kempen regio
07.05.2021 - 10.40u
Door: Herman Gezelle

Bij twee verschillende controleacties in het secundair onderwijs Sint-Maria aan Pas Geel werden in totaal 176 leerlingen gecontroleerd op drugbezit.

'De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de schooldirectie en de politie', zegt Dirk Van Aerschot, korpschef politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

'Er werd bij 7 leerlingen positief gereageerd door de drughond. Deze controles maken deel uit van het drugsbeleidsplan van de school.'

Sint Maria Geel

'In het totaal werden 176 leerlingen en 14 leerkrachten van verschillende klassen gecontroleerd. Hiervoor werden drughonden ingezet om de schooltassen, kledij en lockers van de leerlingen te controleren.

Er werd bij 7 leerlingen positief gereageerd door de één van de honden. Of er bij hen ook effectief sprake is van drugbezit of -gebruik is niet noodzakelijk, maar wordt verder onderzocht. In de toiletten werd een kleine hoeveelheid cannabis gevonden.'

Drugsbeleidsplan

'De secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugcontroles in de scholen kunnen plaatsvinden.

De acties van de afgelopen weken zijn gekaderd in het sensibiliserend plan en vloeien niet voort uit concrete problemen.'

Ondersteuning actie

'De acties verliepen zeer vlot en namen slechts één lesuur in beslag. De lokale politie zette 14 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drughond van de Federale Politie', besluit Dirk Van Aerschot, korpschef. (pol) Foto Nnieuws.

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

Voetbaluitslagen Neteland Kempen

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 18.02u reading time3min

3 Amateur B

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto