U bent hier

Preventieve drugcontroles bij aanvang van schooljaar : 6 lln. positief in Sint Maria

Geel | Kempen regio
17.09.2021 - 14.14u
Door: Herman Gezelle

Bij een controleactie vrijdagnamiddag in het secundair onderwijs Sint Maria Geel werden in totaal 103 leerlingen gecontroleerd op drugbezit.

De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de schooldirectie en de politie.

Er werd bij 6 leerlingen positief gereageerd door de drughond. Deze controles maken deel uit van het drugsbeleidsplan van de school.

Sint Maria Geel

In het totaal werden 103 leerlingen en 6 leerkrachten van verschillende klassen gecontroleerd. Hiervoor werden drughonden ingezet om de schooltassen en kledij te controleren. Er werd bij zes leerlingen positief gereageerd door één van de honden. Of er bij hen ook effectief sprake is van drugbezit of -gebruik is niet noodzakelijk, maar wordt verder onderzocht.

Drugsbeleidsplan

De secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad Geel - een drugsbeleidsplan opgesteld. Dit plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugcontroles in de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van vandaag is gekaderd in het sensibiliserend plan en vloeit niet voort uit concrete problemen.

Ondersteuning actie

De controleactie verliep zeer vlot en nam twee lesuren in beslag. De lokale politie zette 14 medewerkers in en kreeg bijstand van 2 agenten met drughond van de Federale Politie.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto