Dirk Van Thielen (HNM) klaagt de toestand van het voetpad op de Cardijnlaan in Herentals aan. Dirk Van Thielen : 'Deze zinsnede van surrealist René Magritte dienen we hier wel letterlijk te nemen.'

'Ceci n'est pas un trottoir'
'Al meer dan tien jaar klagen de bewoners en vele wandelaars, die hier dagelijks  passeren, de erbarmelijke toestand van het voetpad aan. Het is gewoonweg  onbruikbaar.

Je bent verplicht om op straat te wandelen en tientallen keren om te  kijken of er geen auto in je rug komt aangereden. Veilig is iets anders.

Maar blijkbaar is dit geen prioriteit en zal het dat ook niet worden voor het huidige  gemeentebestuur. Ook de milieuadviesraad heeft de boodschap van het bestuur  begrepen en heeft dit punt dan maar ‘naar de Griekse kalender verwezen’.

Vlakbij hebben we al een voetgangersbrug onder de Ringlaan, en binnenkort komt er nog een wandelbrug bij van €62.000. Vele centjes om het wandelnetwerk van de Kempense Heuvelrug uit te breiden. Allemaal lovenswaardig.

Maar de mensen  die elke dag het voetpad langs de Cardijnlaan zouden kunnen gebruiken worden mooi in de steek gelaten.

Misschien wordt het dan toch tijd voor een ander bestuur dat zijn prioriteiten wel bij de eigen inwoners legt. Tijd voor méér HNM – Herentals, Noorderwijk, Morkhoven',  aldus Van Thielen.