De pré-elections in Herentals richten zich sinds kort op raadslid Guy Paulis. Hij zetelt nu in de gemeenteraad als lid van LDD. Maar die partij zal bij de volgende verkiezingen zeker niet als een aparte lijst in Herentals opkomen.

Daarom gaat Paulis sinds kort door het leven als 'Onafhankelijke'.  En net dat statuut maakt hem interessant voor andere partijen.

Paulis: "Partijen die me als onafhankelijke accepteren mogen altijd komen praten." En inderdaad, het groot aantal voorkeurstemmen van Paulis bij vorige verkiezingen, kan de poort naar andere partijen met een lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen misschien wel vlot openen.

We onderzochten de mogelijkheden. Is een overgang van Paulis naar de Open Vld zoals vandaag zijn politieke collega's in Oostende deden, een optie? Paulis komt van de Open Vld, was er bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen zelfs lijsttrekker maar maakte na een paar jaar de overstap naar de LDD.

Paulis kan ook als onafhankelijke misschien naar de N-VA of ...?.  Zijn status als onafhankelijke is daarbij zeker noodzakelijk. Voordeel is dan dat hij als onafhankelijke op gemeentelijk vlak actief kan blijven en dat hij op nationaal vlak als politiek medewerker van Peter Reekmans kan actief blijven.

Aan het ergste scenario voor de Herentalsenaren wil Paulis nog niet denken. Wat als geen enkele partij hem vraagt? "Dan ga ik alvast een rustiger leven hebben", zegt Paulis nog.