U bent hier

Primary elections Herentals : Open Vld gaat op in HNM

Herentals
18.04.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

De Open Vld trekt niet onder die naam op zondag 14 oktober naar de kiezer. Open Vld doet dat met een Herentalse verruimingslijst onder het drieletterwoord : HNM.
HNM trekt naar de kiezer met een lijst met daarop de gevestigde waarden van de Open Vld. Verder staat de lijst open voor verruimingskandidaten, bruggenbouwers die het goed met Herentals, Noorderwijk en Morkhoven voorhebben.

Martin Margodt, Dirk Van Thielen en Tom Ryken (foto) trokken woensdagmiddag de verkiezingscampagne van HNM op gang. Die verloopt met een nieuw logo en met de slogan 'Meer HNM'.

Het idee van de verruimingslijst kreeg volgens Dirk Van Thielen al gestalte in oktober 2010. Pas de voorbije maanden won het idee veld om niet onder de benaming Open Vld op te komen maar dit onder de naam 'HNM' te doen.

De drie musketiers van de HNM konden op de vergadering van woensdag al één verrassende naam van een bruggenbouwer meedelen : Dirk Dierckx, de commercieel verantwoordelijke van VC Herentals. Anderen zullen ongetwijfeld nog volgen.

H&M
Schrik dat kledingketen H&M naar analogie met Mol en Rouge/Moulin Rouge een klacht zou indienen tegen HNM,  hebben ze bij de nieuwe partij niet.  De benaming HNM bestond al vroeger.

Normaal speelt het verleden nu geen rol meer. Maar over kandidaten van het slag Guy Paulis (Onafhankelijk, LDD en ooit bij Open Vld) moeten ze bij HNM voorlopig niets weten.

Over het lot van de discidenten zwegen ze bij HNM liever. Trouwens, discidenten zijn het niet, want ze namen ontslag uit de partij.

Nieuwkomers en verruimers bij HNM moeten trouwens geen lidkaart van de Open Vld hebben.
HNM gaat er resoluut voor een beter Herentals, een beter Noorderwijk en een beter Morkhoven.

Nu maar hopen dat niemand op het idee komt om met een partij Blauw te starten.

Door het indienen van de lijst HNM i.p.v. Open Vld profiteert HNM alvast niet van de nationale nummer van de partij. Open Vld wenste het initiatief van een nieuwe benaming voor de verruimingslijst alvast alle succes toe.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto