De sp.a. heeft haar eerste vier plaatsen bekend gemaakt van de lijst waarmee de partij in oktober naar de kiezer trekt. Burgemeester Jan Peeters trekt de lijst, Leen De Wijze is de nr. 2.

'De Herentalse sp.a heeft op haar algemene ledenvergadering unaniem goedkeuring gegeven aan de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14/10.

Lijsttrekker is burgemeester Jan Peeters. Hij ambieert een derde ambtstermijn als burgemeester voor de volle zes jaar.

Op de tweede plaats staat Leen De Wijze. Leen is op dit moment OCMW-raadslid en ondervoorzitster van het Herentalse OCMW. Zij werkt als opvoedster bij Den Brand, de Herentalse organisatie van mensen met een beperking. Leen heeft ervaring en engagement in de Herentalse welzijnsorganisaties en sociale economieprojecten.

Op de derde plaats staat Jan Bertels, huidig schepen van financiën, jeugd en OCMW. Jan is de eerste man voor Noorderwijk en Morkhoven.

Huidig schepen van sociale zaken Anne-Mie Hendrickx staat op de vierde plaats, en zorgt voor het  man-vrouw evenwicht aan de top van de sp.a-lijst.

Als lijstduwer staat opnieuw schepen van sport Wies Verheyden. Een man met ervaring, 12 jaar sportschepen, en bereid om zijn volle gewicht achter onze lijst te zetten.'

Persbericht sp.a.

Op de foto : Jan Peeters (l.) en stadssecretaris Sus van Dyck / archief Nnieuws.