U bent hier

Primary elections Herentals : stadslijst Meer HNM wil schepen voor Noorderwijkse en Morkhovense zaken

Herentals
05.09.2012 - 10.00u
Door: Herman Gezelle

Woensdagmiddag stelde Meer HNM haar programma voor. HNM wil o.a. de Diftar-factuur verlagen, de mobiliteit in het centrum aanscherpen, en 1 schepen bevoegd voor Noorderwijk en 1 voor Morkhoven.

Lijsttrekker HNM Martin Margodt : 'Alle traditionele Herentalse partijen zullen proberen om u ervan te overtuigen dat zij uw stem waard zijn. Maar ze verzwijgen dat ze grotendeels gebonden zijn door de standpunten van hun nationale partij en dus geen beleid kunnen leveren op maat van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Stel dat de Sp.a in Herentals morgen zou beslissen dat er voldoende sociale woningen in onze gemeente zijn, dan fluit de leiding van die partij overmorgen haar mandatarissen terug.

Omdat de inwoners van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven hun eigen problemen hebben en dus hun eigen oplossingen verdienen, werd HNM in het leven geroepen.  

Stadslijst Meer HNM wil één schepen voor Noorderwijkse en één voor Morkhovense zaken

HNM is een stadspartij die enkel en alleen bestaat voor Herentals, Noorderwijk en Morkhoven en dus onafhankelijk Herentalse oplossingen biedt aan Herentalse problemen.

Uit de vele gesprekken en reacties is ons programma gegroeid. Een programma dat een mooi overzicht geeft van de problemen die in onze gemeente moeten worden aangepakt en waarvan vele al lang aangepakt hadden moeten zijn: bijvoorbeeld de slechte staat van de voetpaden, te weinig parkeergelegenheid, te duur DIFTAR-systeem, te veel zwerfvuil, te veel mensen die zich onveilig voelen, kortom een beleid dat te weinig rekening houden met de noden van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Zoals gezegd willen we met HNM oplossingen bieden voor specifieke Herentalse problemen. '

Als HNM mee kan besturen is m'n eerste actie, persoonlijk de verdwijnpaal uit de grond halen op de Grote Markt,' aldus Martin Margodt.

Lees het volledige programma en bekijk de kandidatenlijst hier HNM.

Op de foto : HNM ontdekte op een binnenpaadje aan het Romeroplein  een pak huisvuilzakken die er al een jaar liggen.  'HNM wil er wat aan doen.  De Diftar-factuur moet omlaag.'

Foto boven :  De HNM-kopstukken Martin Margodt, Dirk Van Thielen en Tom Ryken bij de Diftar-containers aan het Romeroplein.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto