Twee jaar na de overname van de Herentalse vishandel Arijs kan opvolger De Vis Factorij eindelijk vooruitblikken naar een mosselzomer zonder coronabeperkingen.

De eerste levering echte verse Zeeuwse mosselen bodemcultuur komt morgen vrijdag aan. De winkel hoopt dat de traditie van mosselsoupers na de coronacrisis zal heropleven.

"We deden de overname van de bekende vishandel Arijs na de eerste coronagolf in 2020", blikt Stijn Michiels terug. "We gingen er eigenlijk van uit dat de grootste ellende met de pandemie achter de rug was. Intussen weet iedereen dat het iets anders liep.

Daarom keken we zo uit naar dit nieuwe seizoen. We merken dat er bij veel verenigingen, bedrijven en families weer interesse bestaat om een mosselfeest te organiseren. Dat klinkt ons als muziek in de oren."

Het spreekt voor zich dat mosselen voor een vishandel een fundamenteel onderdeel vormen van de omzet.

"We zijn aangenaam verrast over de verkoop van alle visproducten doorheen het hele jaar", benadrukt Stijn Michiels. "Arijs had een goede reputatie en trouw klantenbestand. Die goede basis maakte dat we ondanks de coronaperikelen de eerste twee jaar van ons bestaan goede cijfers noteerden.

Maar het jaarlijkse mosselseizoen moet in onze sector zorgen voor dat tikkeltje extra."

Voordeel

Het mosselseizoen is ook belangrijk voor de bekendheid van De Vis Factorij. "We zien dat de mosselen voor mensen vaak het eerste product zijn waardoor ze met ons kennis maken", vervolgt Stijn Michiels.

"Dat is belangrijk, want die mensen zijn vaak verrast door de kwaliteit en grootte van ons aanbod als ze langskomen. Met onze dagelijkse grote aanvoer van een zeer breed gamma vis, hebben we een groot voordeel op andere zaken waar vis maar een fragment van hun aanbod vormt."  Foto NNieuws.