U bent hier

Principeakkoord met China laat ondernemers nog efficiënter zaken doen

Internationaal | Kempen regio | Provincie Antwerpen
25.02.2021 - 08.15u
Door: Mark Jaspers

Ondernemers in Mechelen en Kempen gaan nog efficiënter zaken kunnen doen met China. Voka - KvK Mechelen-Kempen en het Europese kenniscentrum 'EU SME Centre' hebben hiervoor een principeakkoord ondertekend. Zo'n 125 bedrijven in onze regio exporteren al naar China.

"De export naar China is al aanzienlijk. Zo'n 125 bedrijven uit de regio Mechelen-Kempen vragen al certificaten van oorsprong aan.

Op Vlaams niveau werden in totaal 26.669 certificaten gelegaliseerd voor een totale goederen-waarde van 3.574.513.078 euro", zegt Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager van de Voka-Kamer in Mechelen en Kempen.

"Met de ondertekening van het EU-China 'Comprehensive Investment Agreement' en het 'Regional Comprehensive Economic Partnership' (RCEP) zal het Oosten alleen maar aan belang toenemen en meer opportuniteiten bieden voor Europese bedrijven.

Het komt erop aan om je goed te informeren en voor te bereiden. Daarom heeft onze Voka-Kamer dit principeakkoord ondertekend. Zo kunnen we onze leden zo professioneel mogelijk bijstaan".

Voka-leden kunnen nu een beroep doen op een team van deskundigen. Dat team geeft advies en steun over het zaken doen met China. "Het kan dan gaan over de bedrijfsontwikkeling en wetgeving maar ook over normen, conformiteit en HR", zegt Petra Van Bouwelen.

"Via een kennis-, advies- en opleidingscentrum en een platform voor belangenbehartiging zal een team eerstelijnsadvies maar ook diepgaande technische oplossingen aanbieden."

Het 'EU SME Centre' is een initiatief van de Europese Unie. Het is opgericht in 2010 en verleent een aantal praktische ondersteunende diensten aan Europese kleine en middelgrote ondernemingen.

Het centrum wordt gefinancierd door de Europese Commissie en uitgevoerd door een consortium van vijf partners: de China-Italiaanse Kamer van Koophandel in China, de China-Britain Business Council, de Deense Kamer van Koophandel in China, EUROCHAMBRES en de Europese Unie-Kamer van Koophandel in China.

In de toekomst zullen gezamenlijke activiteiten opgezet worden over crossborder e-commerce en andere belangrijke actuele thema's die van belang zijn voor Voka-leden.

Zo komt er een driedaagse virtuele missie naar Hainan van 24 – 26 maart in samenwerking met de Belgisch-Chinese Kamer van Koophandel met ondersteuning van het 'EU SME Centre'.

Meer info: https://www.voka.be/activiteiten/virtual-trade-mission-hainan-china
Het EU SME Centre kan je bezoeken via www.eusmecentre.org.cn

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto