Een prachtige wandeling of fietstocht, een mooi plekje en een goed gevulde picknickmand met heerlijke streekproducten zijn de ingrediënten van 'prinsheerlijk picknicken'. Kom een dag onbezorgd genieten. Je picknickmand met dagverse producten staat klaar in Bakkerij-Ijskafee aan de achterkant van Torenhof in Tongerlo.

Toerisme Westerlo stippelde voor jou een wandeling langs de knooppunten van het wandelnetwerk de Merode uit en stelt enkele mooie picknickplekjes voor: aan het water, in het bos, onder een lindenboom, ... Langs het wandeltraject vind je QR codes. Met een applicatie op je smartphone kan je deze codes ontcijferen en word je doorverwezen naar een website. Bekijk de korte filmpjes en kijk even binnen in gebouwen die niet altijd open zijn en kom meer te weten over de interessante geschiedenis van Westerlo.
Neem je liever de fiets? Volg dan de knooppunten van de prinsheerlijke fietsroute.

Wat zit er in de picknickmand?
Volwassene: abdijbrood, abdijkaas van Postel, gerookte ham "Wolkenhoeve", Merode koekje, appel "Roes", hard gekookt eitje, huisbereide confituur, merodekoekje, ambachtelijk ijsje, bio appelsap "Roes", bordje, bestek, servet, boekje met wandel- en fietsroute.
Kind: sandwich, hard gekookt eitje, choco, Merode koekje, appel "Roes", ambachtelijk ijsje, appelsap "Roes", bordje, bestek, servet, tekening.

Hoe reserveren?
Prinsheerlijk picknickwandelen is mogelijk van 1 mei tot 30 september elke dag, behalve maandag. Je reserveert minstens een dag op voorhand telefonisch op het nummer 014 54 43 91 of via email info@torenhof-tongerlo.be.
Afhalen van de picknickmand kan alle dagen, behalve maandag, tussen 9 en 17 uur in Bakkerij-Ijskafee aan de achterkant van Torenhof, Geneinde 1, Tongerlo-Westerlo.

Hoeveel kost het?
Een picknick voor volwassenen kost 12,50 euro, een picknick voor kinderen kost 7 euro.
Voor de picknickmand wordt een waarborg van 45 euro aangerekend.
Betalen doe je bij het afhalen in Bakkerij-Ijskafee Torenhof.