Het gedoe rond Eupen-Charleroi en Cercle Brugge-Lierse van zaterdag is nog niet afgelopen. De Pro League heeft de voetbalbond geadviseerd om tegen de beslissing van de rechter in Eupen in te gaan en dit weekend de matchen zoals gepland af te werken.

Jean-Marie Philips van Lokeren: "We hebben unaniem, Eupen was afwezig, in de Pro League beslist om ons borg te stellen voor de dwangsom van 500.000 euro per match. We doen dat vooral uit respect voor de fans. Bovendien willen we ook schadevergoedingen van partners, zoals Belgacom tv, vermijden."

"We willen ook alle rechtsmiddelen uitputten om de rechten van alle partijen te vrijwaren", zegt Philips. "We willen bij de rechtbank in Luik in hoger beroep gaan. Onderhandelen? Ik denk niet dat we tot een akkoord zouden komen met Eupen en Lierse."

Vanmiddag besliste de arbeidsrechter van Eupen in kort geding dat Eupen-Charleroi en Cercle-Lierse zaterdag niet gespeeld mogen worden. De rechter oordeelde dat de voetbalbond eerst de procedure na een klacht van Eupen moet afronden. Als de wedstrijden toch zouden doorgaan, legt de rechter een dwangsom van 500.000 euro per wedstrijd op.