Door technische problemen bij luchtverkeersleider Belgocontrol is het luchtverkeer boven België een tijdlang onderbroken. Het luchtverkeer is sterk verstoord sinds 16 uur vanmiddag.

Intussen kunnen er opnieuw vliegtuigen vertrekken en landen, maar met grote tussenpauzes. "Het luchtverkeer wordt geleidelijk hernomen", aldus Belgocontrol. Er zijn ook verschillende vluchten voor vanavond geschrapt.

Door een technisch probleem bij luchtverkeersleider Belgocontrol is het luchtverkeer boven België verstoord sinds 16 uur vanmiddag. "Er was een probleem met de data van de vluchtgegevens. Daarom hebben we de opdracht gegeven voor een clear the sky.

Die problemen zijn intussen opgelost. We denken dat de problemen binnen twee of drie uur helemaal van de baan zullen zijn", zegt Dominique Dehaene, woordvoerder van Belgcontrol.

Die maatregel, die kort na 16 uur werd afgekondigd, hield in dat er geen vliegtuig meer boven België mocht vliegen onder de 7.500 meter hoogte. Toestellen mochten -in principe- niet landen of vertrekken. Aankomende vluchten werden afgeleid naar buitenlandse luchthavens. Op Brussels Airport werd omgeroepen dat het luchtverkeer "tijdelijk onderbroken" is. (VRTNWS)