U bent hier

Producent Norenca uit Geel haalt kalfsbereidingen uit handel

Geel | Vlaanderen
18.12.2018 - 16.21u
Door: Mark Jaspers

Producent Norenca haalt kalfsbereidingen uit de handel omdat er sporen van salmonella aanwezig waren in het product. Het gaat om worsten, gehakt en kalfsburgers die in verschillende winkels van Okay werden verkocht. Dat meldt Norenca, gevestigd in Geel, dinsdagmiddag.

Norenca vond sporen van salmonella in kalfschipolata's, gekruid kalfsgehakt en kalfsburgers. Na overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is besloten om de producten uit verkoop te halen en terug te roepen van bij de consument.

Het bedrijf vraagt zijn klanten het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dat binnen de 6 à 72 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen volgens Norenca een groter risico op besmetting.

"Hebt u van dit product gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts en meld hem dat u dit product gegeten hebt", aldus het bedrijf.

Productinformatie: verkoopsperiode vanaf 11 december 2018, vervaldatum 18 december 2018, lotnummer 01850344. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto