Gierle, kent een rijke geschiedenis, niet enkel in het straatbeeld maar ook op culinair vlak. Zo kent u misschien den Tipsy (bier dat Stillant herlanceerde in 2017) maar de Gielse wijngaard is wellicht nog een verborgen parel.

Sinds de jaren 80 wordt er wijn verbouwd in Gierle. Pionier van deze wijgaard was Marcel Leys, die tot zijn overlijden begin 2019 een wijngaard met een 800 tal stokken ieder jaar weer wist te verzorgen om er verschillende wijnen van te maken: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, maar ook Cabernet, Syrah en Dornfelder.

Wijnbouwer & wijnmaker Guy Majoor, werkte reeds enkele jaren met hem samen en heeft het wijnmaken nu overgenomen met hulp van Marcel's kleinzoon, Klaas De Jong. Naast deze hobby in eigen land heeft Guy ook een commerciële wijngaard "La Zanja" in het Spaanse binnenland van Alicante.

Zaterdag 21/12 kan het grote publiek de wijn in primeur proeven tijdens de kerstmarkt voor de Warmste Week. Ontdek er de "Gielse" Chardonnay en Pinot noir naast nog enkele andere streekproducten.

Plannen om de wijn te commercialiseren zijn er voorlopig niet. Wel zal u af en toe bij B&B Stillant Gierle terugvinden in het glas. Zo kan je er vanaf nu genieten van heerlijk "Giels" druivensap als nonalcoholisch alternatief bij het luxe ontbijt.

"We zijn blij dat we Gierle kunnen laten kennismaken met de wijngaard en hopen dat zij er even hard van gaan genieten als wij." besluit Guy Majoor.