Het doorgangsverbod in Buitenheide ter hoogte van het kruispunt met De Meer, dat sinds februari in proefopstelling werd getest, blijft behouden. Deze conclusie volgt uit de resultaten van de buurtbevraging die we onlangs uitvoerden. 87 procent van de buurtbewoners ziet de voordelen in van het verbod.

Bovendien ontvingen we geen klachten over toenemend verkeer in de omliggende straten. Buitenheide blijft vanaf nu dus volledig doodlopend, met uitzondering van fietsers, bromfietsers en voetgangers.

De proefopstelling kwam er na herhaaldelijk verzoek van de buurt. Oorspronkelijk liep het project drie maanden, van februari tot mei. Aangezien de coronacrisis het onmogelijk maakte om in deze periode de bewoners fysiek te bevragen, verlengden we de opstelling tot eind augustus. Tijdens deze verlenging namen 68 buurtbewoners deel aan de online bevraging.

Buitenheide doodlopende straat

We plaatsten paaltjes ter hoogte van de overgang van Buitenheide naar De Meer. De straat werd hierdoor doodlopend voor auto's die er via Ginderbuiten inrijden. Fietsers, bromfietsers en voetgangers konden nog steeds langs beide kanten de verkaveling bereiken.

De positieve reacties uit de buurt bevestigen dat dit een goede keuze was. De paaltjes blijven staan en er komt een definitief verkeersbord om het doorgangsverbod duidelijk zichtbaar te maken.

Omliggende straten niet het slachtoffer

Tijdens de proefopstelling peilden we ook naar de impact op de omliggende straten De Meer, Ericastraat, Fransveld en Kanaalstraat. Zij mochten niet het slachtoffer worden van de gewijzigde situatie. Hoewel het verkeer in deze straten licht toenam, meldden de bewoners geen klachten. We brengen de buurtbewoners in een aparte bewonersbrief op de hoogte van de beslissing.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be