U bent hier

Proefproject Mobiliteitspunt Kempen wordt dan toch verlengd tot eind 2014

Kempen regio
06.12.2013 - 00.04u
Door: Franky Van Leeuwen

De voorbije weken maakte Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes zich zorgen omdat de financiering van dit project afliep op 31 oktober. (zie persbericht van30 oktober). Hij vroeg Minister Crevits naar de resultaten van de evaluatie en drong er sterk op aan om het lopende project te verlengen. Ward Kennes is tevreden dat het project alvast tot einde 2014 kanworden voortgezet.

De Vlaamse Regering gaf eind november op voorstel van Minister Hilde Crevits immers haar goedkeuring aan de voortzetting van het  proefproject “Mobiliteitspunt Kempen”. Daarvoor trekt de Vlaamse regering een budget uit van 277.116 euro.

Het proefproject, dat op 1 februari 2013 van start ging in de in de regio Turnhout, kadert in de uitvoering van het concept Mobiliteitscentrales Aangepast Vervoer (MAV’s) dat Minister Hilde Crevits eind 2011 lanceerde. Deze MAV ’s hebben als opdracht een uniek aanspreekpunt te zijn inzake vervoer voor personen met een beperkte mobiliteit.

Ward Kennes: “Uit de evaluatie bleek dat vervoer op regelmatige basis een probleem stelt. Daar moeten we tijdens de voortzetting van het proefproject Mobiliteitspunt Kempen nog meer aandacht aan besteden. Ik vind het ook erg belangrijk dat na een doorverwijzing de opvolging van een vraag wordt gegarandeerd vanuit het Mobiliteitspunt. Het Mobiliteitspunt moet ten slotte nog ruimer bekend worden gemaakt in alle Kempense gemeenten.”

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto