Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proefproject rond reflecterende huisnummers in Laakdal

Laakdal

De gemeente Laakdal start een proefproject rond de verdeling van reflecterende huisnummers. Het project wordt in verschillende fases uitgerold. Het verloop zal worden geëvalueerd en bijgeschaafd indien nodig. De reflecterende huisnummers moeten ervoor zorgen dat de hulpdiensten zo snel mogelijk het juiste adres vinden.

 

De Laakdalse gemeenteraad besliste dat er reflecterende huisnummers moeten komen. Om ervoor te zorgen dat de plaatjes bij de meer dan 8000 huishoudens op de correcte plaats terecht komen, stelde de gemeente een stappenplan op. De reflecterende huisnummers worden gratis verdeeld.

In een eerste fase worden er per deelgemeente straten geselecteerd. De inwoners van die straten krijgen per post hun nummer toegestuurd, samen met instructies. Ze dienen aan te duiden waar ze het huisnummer, volgens de richtlijnen, willen laten hangen. Medewerkers van de gemeente komen het nummer dan ophangen. De bewoner mag het nummer ook zelf ophangen, de gemeentemedewerkers komen dan controleren of de plaatsing correct gebeurd is. Na evaluatie van deze eerste fase zullen stapsgewijs de andere Laakdalse straten volgen.

“Het wordt een heus huzarenstuk om ervoor te zorgen dat alle reflecterende huisnummers binnen de vooropgestelde timing op de juiste plaats hangen” aldus burgemeester en schepen van veiligheid, Tine Gielis. “Door de uitrol gefaseerd te doen kunnen we de werking steeds bijsturen. Het is een verhaal dat we samen met de burgers willen uitrollen waarbij de veiligheid van onze inwoners primeert.”

Laakdal

Deel dit artikel