U bent hier

Proefproject Sperwerlaan tegen sluipverkeer

Grobbendonk
22.10.2019 - 13.13u
Door: Mark Jaspers

Heel wat wijken uit de gemeente Grobbendonk krijgen te maken met sluipverkeer. Om het vele verkeer in de wijken te ontmoedigen start het bestuur een proefproject. Daarbij werd, na overleg met de buurt, besloten om tijdelijk een 'knip' in de Sperwerlaan door te voeren als proefproject.

Doorgaand verkeer tussen de industrie en N13 zal niet meer mogelijk zijn, voetgangers en fietsers kunnen nog wel gebruik maken van de Sperwerlaan. Het proefproject zal na februari beoordeeld worden.

De verkeerssituatie in en rond Grobbendonk en Bouwel vormt een uitdaging. Er zijn knelpunten, met de Lindekens voorop, waardoor de wijken kreunen onder het vele sluipverkeer. Om dat sluipverkeer te ontmoedigen start het bestuur een proefproject op.

"In juni hielden we een infoavond waarbij we een aantal maatregelen, die reeds afgetoetst waren met de politie, voorstelden aan de inwoners van de Sperwerlaan. In de maand volgend op dit infomoment kregen de inwoners de kans om hun stem uit te brengen. Uit die bevraging bleek dat het invoeren van een 'knip' ter hoogte van de brug over de E313 momenteel de meest gewenste maatregel zou zijn." Aldus Ulrik Anthonis, schepen van mobiliteit (GiB).

Momenteel is er op die plaats reeds een versmalling om het vrachtverkeer te weren. Door deze 'knip' in te voeren, zal er geen doorgang meer mogelijk zijn voor wagens en vrachtwagens. Voor fietsers en voetgangers blijft de bestaande verbinding wel mogelijk.

De maatregel wordt vanaf 4 november 2019 ingevoerd in de vorm van een tijdelijke proefopstelling. Deze zal tot eind februari 2020 blijven staan. De nieuwe knip wordt duidelijk gesignaleerd vanaf de N13 en de Industrieweg.

"De 'knip' beschouwen we als een proefproject. Een definitieve maatregel in de wijk Sperwerlaan zal pas in voege kunnen gaan na een positieve evaluatie van het proefproject en na de aanpassing van het op- en afrittencomplex. Daarbij kan op termijn het industriegebied rechtstreeks aangesloten wordt op het nieuwe op- en afrittencomplex, een project dat momenteel onderzocht wordt door de gemeente in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer." besluit Ulrik Anthonis.

imageMeer nieuws

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

Mol 14.11.2019 - 12.34u reading time4min

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Janne Caeyers verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol 14.11.2019 - 11.29u reading time2min

Janne Caeyers werd op woensdag 13 november verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Janne volgt Mats Opdebeek op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal
Kempen regio | Laakdal regio 13.11.2019 - 21.57u

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.11.2019 - 20.01u

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen
Kempen regio | Nationaal | Olen | Provincie Antwerpen 13.11.2019 - 16.35u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto