U bent hier

Proefschrift Stephen Hawking doet website Cambridge crashen

Internationaal
24.10.2017 - 17.50u
Door: Herman Gezelle

Op de website van de universiteit van Cambridge, in Engeland, is voor het eerst het proefschrift van astrofysicus Stephen Hawking gratis te lezen. Het werk is zo populair dat een deel van de website crashte door het hoge aantal bezoekers.

Het 134 bladzijden tellende werk "Properties of expanding universes" (eigenschappen van uitdijende universums), gepubliceerd in 1966, is sinds maandag beschikbaar voor iedereen op de website van de universiteit. Op enkele uren tijd werd de pagina meer dan 60.000 keer bezocht, wat ertoe leidde dat een deel van de Cambridge-website niet meer toegankelijk was.

"Ik hoop mensen overal ter wereld te inspireren om naar de sterren te kijken en niet naar hun voeten", zei Hawking in verband met de publicatie van het werk dat hij schreef toen hij 24 jaar oud was.

"Iedereen zou vrije, ongehinderde toegang moeten hebben, niet alleen tot mijn onderzoek, maar tot het onderzoek van elke grote en leergierige geest binnen het volledige spectrum van de menselijke kennis", aldus Hawking nog volgens de Britse openbare omroep BBC. (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto