Met een gebroken neus, gebroken oogkas en een illusie rijker stapte Kevin De Bruyne zaterdagavond huilend van het veld in de Champions League-finale.

Weg zijn droom om als aanvoerder van Man.City de Beker met de Grote Oren te mogen optillen.

En wat betekent dit voor het EK, dat voor de Rode Duivels op zaterdag 12 juni start met de wedstrijd tegen Rusland?

Met een tweet liet De Bruyne vanochtend weten dat zijn neus gebroken is en dat hij een breuk aan zijn oogkas overgehouden heeft aan de "professionele"  obstructie van Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger. 

Voor De Bruyne ging de finale in rook op na het voorval. Maar de vraag die iedereen zich nu stelt is wat deze blessure betekent met het oog op het EK dat over een kleine twee weken uit de startblokken schiet.

Dokter Johan Bellemans is orthopedisch chirurg en Chief Medical Officer van het BOIC. Hij probeert de ernst van de situatie in te schatten.

"Het hangt er allemaal een beetje vanaf: is alleen het bot geraakt of is er ook schade aan de inwendige structuur van De Bruynes oog? Ook de mate van bloeding speelt een rol, en dan vooral of er nog een operatie moet volgen of niet", zegt Bellemans aan Sporza. (VRTNWS)

De "professionele" obstructie van Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger verdiende eerder donkerrrood, dan gewoon geel. (nvdr.)