Wat doet Europa met ons leven?

U kent hem toch? Hendrik Vos , de vlotte prater met de wilde krullen. Soms komt hij geregeld op het scherm, wat natuurlijk te maken heeft met zijn vak: ‘Europa’. Hendrik Vos is politicoloog en als directeur van het Centrum voor Europese studies verbonden aan de Universiteit Gent.

Zijn specialisaties zijn Europese Politiek, Besluitvorming in de Europese Unie en Actuele vraagstukken van de Europese politiek. Het zijn onder andere deze vakken die Prof. Vos ook doceert aan de vakgroep Politieke Wetenschappen van de UGent.

Hendrik Vos is dikwijls te gast bij VRT-programma's, zoals De Zevende Dag, Terzake en De Ochtend. In 2008 won hij samen met VRT-journalist Rob Heirbaut de Wablieft-prijs voor klare taal voor hun boek Hoe Europa ons leven beïnvloedt. Dat is meteen de garantie dat hij een uiteenzetting zal geven in door iedereen verstaanbare, klare taal.

Prof. Hendrik Vos komt naar Lille op 17 maart

'Hij zal ons dan ongetwijfeld boeiend vertellen over hoe Europa invloed heeft in alle domeinen van ons leven en hoe dit al dan niet voor ons zichtbaar is. Hij legt ons ook uit wat het belang is van deze Europese maatregelen en van de samenwerking tussen de lidstaten.

Ongetwijfeld zal u zelf ook vragen hebben over deze soms verregaande beïnvloeding, over wat ons nog boven het hoofd hangt, over de gevolgen van de Brexit enz. Al deze vragen kan u dan zelf stellen aan dé specialist ter zake. Hij zal ze met plezier beantwoorden! Een niet te missen avond dus.'

Wanneer? dinsdag 17 maart om 19.30 u.

Waar? Bibliotheek Lille, Kerkstraat 22b

Gratis: iedereen welkom. Wel graag vooraf aanmelden bij de bibliotheek.