U bent hier

Professor klimaatrecht Deketelaere: "We hebben geen grondwetswijziging nodig voor een goed klimaatbeleid"

Nationaal | Vlaanderen
26.03.2019 - 00.59u
Door: Herman Gezelle

De federale en regionale regeringen in ons land kunnen perfect een klimaatbeleid voeren zonder een aanpassing van het grondwetsartikel 7Bis. Dat zegt professor Kurt Deketelaere (KU Leuven) in "Terzake".

Hij vindt dat de actievoerders misleid zijn.

Deketelaere zegt sympathie te hebben voor de actievoerende scholieren, "maar als we de zaken juridisch bekijken dan moeten de zaken juridisch wel kloppen.

Ik denk dat ze op het vlak van hun juridische claim een beetje misleid zijn door allerlei groeperingen die nu plots komen zeggen dat we geen klimaatbeleid in dit land kunnen voeren zonder een bepaling in de grondwet en zonder een bijzondere wet. Maar dat is helemaal niet het geval, we hebben deze zaken niet nodig om een klimaatbeleid te voeren." (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto