De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de zaak tegen een voormalige profvoetballer van AS Roma in beraad genomen. Samen met een kompaan wordt hij verdacht van enkele gewapende overvallen. Het openbaar ministerie vordert tegen beide beklaagden een gevangenisstraf van 4 jaar.

De overvallen werden tussen 25 december 2017 en 25 januari 2018 gepleegd op gokkantoren, een benzinestation en een warenhuis in Turnhout, Geel en Ravels. Bij vier van de vijf overvallen, maakten de daders buit.

De twee beklaagden in het proces zijn allebei Nederlandse twintigers. Eén van hen was een profvoetballer die op het moment van de overvallen door het Italiaanse AS Roma was uitgeleend aan KVC Westerlo. De politie kwam de profvoetballer als verdachte op het spoor op basis van camerabeelden, nummerplaatlezers en telefonieonderzoek.

Zelf heeft de man zijn betrokkenheid altijd ontkend. Zijn medebeklaagde kwam tijdens het proces in oktober plots met een andere naam aandraven. Hij verklaarde aan de rechter dat de voetballer niks met de overvallen te maken had, en gaf een naam op van wie dan wel zijn handlanger zou zijn geweest.

De rechtbank stelde de zaak in voortzetting naar vandaag/maandag. Dat gaf de politie de mogelijkheid om de nieuwe piste verder te onderzoeken, maar tijdens een nieuw verhoor gaf de man toe dat hij gelogen had tegen de rechter. Hij had een verzonnen naam opgegeven.

De uitspraak volgt op 26 november. (Belga)